Επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή την αντιπαράθεση Κομισιόν - ΔΝΤ και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κατά δήλωσή του ιδιοκτήτης του λάθους ευθύνεται περισσότερο απο τον εμπνευστή του».

Ο κ. Ζώης αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργος στη Φινλανδία (όπου δήλωσε ότι "ένα χρόνο τώρα διορθώνει τα λάθη των άλλων") και είπε ότι με την επιστολή του προς τους Ευρωπαίους Εταίρους, μετά την εκλογή του ο κ. Σαμαράς, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση «αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και ότι είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους , στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, ο πρωθυπουργός «ομολογεί ένα χρόνο μετά, ότι υπέκυψε στο λάθος και «αποδέχτηκε την ιδιοκτησία» του λάθους».

Ο κ. Ζώης απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά τον ρωτά «ποιά ακριβώς λάθη διορθώσατε τον τελευταίο χρόνο, πόσα και ποιά λάθη θεωρείτε ότι μένει να διορθωθούν και πότε θα είστε σε θέση να τοποθετηθείτε δημοσίως και συγκεκριμένα επ' αυτού;»