Στο νομό Μαγνησίας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη λαϊκή εντολή για την πολιτική της.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά παράβαση των αρχών της δημοκρατίας. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο εκλογές και απομάκρυνση των υπαλλήλων της τρόικας» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αλμυρό Βόλου, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε την αγορά της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Βόλου όπου μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ θα επισκεφθεί και τα νησιά των Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στα όσα ανέφερε το ΔΝΤ περί λανθασμένου προγράμματος στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ «επίτηδες έκανε τη λάθος πολιτική αυτής της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου το ΛΑΟΣ και «τους συνεργούς της πρώτης κυβέρνησης» εκτιμώντας ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε «προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με συνεργό το Γιώργο Παπανδρέου, μετακύλησαν τα ελληνικά ομόλογα και τα τοποθέτησαν στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, πήραν τα χρήματα από τους Έλληνες συνταξιούχους προκειμένου να προχωρήσουν στο πρώτο PSI».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ένα έγκλημα, για το οποίο πρέπει να απολογηθεί και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και εν συνεχεία αυτοί που συνεχίζουν το έγκλημα, η τρικομματική κυβέρνηση. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν επιτελέσει το ίδιο ακριβώς έγκλημα με αυτό που έγινε στο πρώτο μνημόνιο».

Υποστήριξε επίσης ότι η χώρα οδεύει προς ένα τρίτο μνημόνιο και προσέθεσε:

«Όπως βλέπετε οι τροϊκανοί αλλάζουν απλώς τους υπαλλήλους τους. Στην αρχή χρησιμοποίησαν τον Παπανδρέου, εν συνεχεία έβαλαν τον κ. Παπαδήμο, μετά διόρισαν τον κ. Σαμαρά και τώρα προχωρούν σε ένα τρίτο μνημόνιο, σε μια τρίτη δανειακή σύμβαση και πιθανώς με έναν άλλον υπάλληλο πρωθυπουργό».

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της Βουλής για τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι «ακριβώς η ίδια περίπτωση με την περίπτωση του Τσοχατζόπουλου».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «ο Τσοχατζόπουλος καλώς βρίσκεται στη φυλακή». Ωστόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι ο πρώην υπουργός «υπέγραψε από κοινού με την κυβέρνηση Σημίτη, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπουργό Εξωτερικών στο ΚΥΣΕΑ. Το ίδιο γίνεται και με τον Παπακωνσταντίνου». Ο κ. Καμμένος υποστήριξε επίσης ότι «ο Παπακωνσταντίνου βεβαίως και έχει διαπράξει εγκλήματα, αλλά ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλώς ένα στέλεχος της συμμορίας, με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, που λήστεψαν τον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι μαζί και να επιστρέψουν τα χρήματα, τα οποία έχουν ληστέψει από τους Έλληνες πολίτες και τα όνειρα των παιδιών μας».