Να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς.

«Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ιατρών και γενικά των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που λιμνάζουν στον χώρο της Υγείας. Τα προβλήματα αυτά, έχουν σχέση με τη μείωση των αποδοχών, με τη μη πληρωμή των εφημεριών των ιατρών, με τη μεγάλη έλλειψη ιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, με τη μεγάλη έλλειψη αναλώσιμου υλικού, αλλά και με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση ή κατάργηση κλινικών κλπ.» αναφέρει ο κ. Μελάς και εξηγεί ότι «έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας, με σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία των πολιτών και ταυτόχρονη επιβάρυνση της ήδη εξαντλημένης οικονομικής τους ικανότητας».

«Όλα αυτά υφίστανται, λόγω της υπακοής της τρικομματικής κυβέρνησης στις επιταγές της Τρόικα. Γι αυτό, επιβάλλεται, η κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της, να αντιμετωπίσει άμεσα τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία, για το καλό των πολιτών και συγχρόνως να προσπαθήσει να την ενισχύσει, ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει» καταλήγει ο κ. Μελάς.