current views are: 1

7 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση13:57

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρέπει να αποκατασταθούν τα λάθη του ΔΝΤ

Για ανάκαμψη της Ελλάδας και την «αισθητή βελτίωση» του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με την περσινή χρονιά, υπογράμμισε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Δημοσίευση 13:57’
αρθρο-newpost

Για ανάκαμψη της Ελλάδας και την «αισθητή βελτίωση» του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με την περσινή χρονιά, υπογράμμισε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Για ανάκαμψη της Ελλάδας και την «αισθητή βελτίωση» του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με την περσινή χρονιά, υπογράμμισε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει «αποκατάσταση των λαθών» του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε καταρχήν αναφορά -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- στα στατιστικά δεδομένα για την ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία άγγιξε το 26,8%, αλλά και στις πρόσφατες διαδηλώσεις Ελλήνων συνταξιούχων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τομέα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην οποία το Ταμείο παραδέχτηκε λάθη ως προς την εφαρμογή του δανειακού προγράμματος, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «είναι πολύ αργά, γιατί τα συγκεκριμένα λάθη έχουν ήδη γίνει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διανύει την 6η συνεχή χρονιά ύφεσης, παρουσιάζοντας υψηλή ανεργία με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι μάλλον ένα είδος αποκατάστασης των λαθών αυτών»

Αναφερόμενη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι «μπορούμε να δούμε φως στο βάθος του τούνελ» και πως «υπάρχουν ακόμη προκλήσεις μπροστά μας». Πρόσθεσε, δε, ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και για το λόγο αυτό ακούμε επαινετικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο, σημειωτέον, είναι πολύ σκληρό για τον ελληνικό λαό»

Στη συνέχεια, η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε ότι «βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που θα φανεί το 2014 και σε αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ο τομέας του τουρισμού». «Ο συγκεκριμένος τομέας είναι σίγουρα αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι» – όταν ανέλαβε επικεφαλής του υπουργείου – ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σίγουρα σε ανάκαμψη, ειδικά ο τουριστικός τομέας, και γι’ αυτό το λόγο αναμένονται ποσοστά-ρεκόρ στον τουρισμό για τη φετινή χρονιά».

Το «θετικό κλίμα» που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, μετέφερε στην κ. Κεφαλογιάννη ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων στις ΗΠΑ (USTOA), Τέρι Ντέιλ, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις στελεχών της τουριστικής αγοράς στις Ηνωνένες Πολιτείες. Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι για την καλή εικόνα που διαμορφώνεται στον ελληνικό τουρισμό, έχουν συμβάλει καθοριστικά η εικόνα της σταθερότητας που εμπεδώνεται διεθνώς για την Ελλάδα, η «ομαλή μετάβαση» σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και το αίσθημα της ασφάλειας που υπάρχει και το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο αναφορικά με τις επιλογές των τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, η υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και να παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, προβάλλοντας τον ελληνικό τουρισμό και τα «θετικά αποτελέσματα» από το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Μακράς διάρκειας συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, είχε και με τον αντιπρόεδρο της «Νιου Γιορκ Τάιμς», Μάικλ Γκόλντεν, στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση παρευρέθη όλο το επιτελείο του τουριστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας. Η κ. Κεφαλογιάννη ανέλυσε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, διατύπωσε τις θέσεις της γύρω από ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα και ειδικότερα τον τουρισμό.

 

Η υπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη και αναχώρησε για το Τορόντο, όπου, επίσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και με παράγοντες της ομογένειας.


σχετικα αρθρα