Το έλλειμμα σωστής παιδείας ενισχύει τις ακραίες ιδέες και ιδεολογίες και τις ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και αποτελεί τροχοπέδη για την εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών στη νέα γενιά.

Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Γιάννης Μιχελάκης στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου απουσίας της διδασκαλιας της Πολιτειακής Παιδείας από τα Γενικά Λύκεια της χώρας και είχε ως θέμα «Η Παιδεία του Πολίτη στην Υπηρεσία της Δημοκρατίας και της Υπέρβασης της Κρίσης Θεσμών και Αξιών».

Ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι εκτός από την οικονομική, η χώρα μας διέρχεται και κρίση θεσμών, αρχών και αξιών, για την οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό η ποιότητα της παιδείας, γι' αυτό και θα πρέπει η θωράκιση του δημοκρατικού πολιτεύματος να ξεκινά από το σχολείο και να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μαθησιακής διαδικασίας.