Ως τιμώμενος προσκεκλημένος, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε γεύμα που παρέθεσε στην Αίγλη του Ζαππείου ο Πρέσβης της Ιρλανδίας Τσαρλς Σίχαν, στο σύνολο των εδώ διαπιστευμένων πρέσβεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Ιρλανδικής Προεδρίας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους πρέσβεις για όλο το φάσμα των ζητημάτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και για τις πρόσφατες διπλωματικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Δ. Αβραμόπουλος, αφού επεσήμανε τα στοιχεία που προδιαγράφουν τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σε θέματα περιφερειακής και ενεργειακής ασφάλειας. Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, καθώς και για τις θέσεις της Ελλάδας για το Μεσανατολικό και την κρίση στη Συρία.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα του Κοσόβου αλλά και στην έξαρση των φαινομένων εθνικισμού στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τέλος, συνεχάρη τον κ. Σίχαν για το έργο της Ιρλανδικής Προεδρίας και παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.