«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ με την ιδιότητα του μέλους της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ και γνωστής "αντιρατσίστριας" και εθνό-αποδομήτριας, σε εκπομπή της ΕΤ-3 για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η κ. Σάλεχ υποδείκνυε στους παρουσιαστές της εκπομπής τις ερωτήσεις που έπρεπε να κάνουν ενώ απαντούσε και σε ερωτήσεις που υπέβαλλε... στον εαυτό της...» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ.Γ. του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» Νίκος Νικολόπουλος.

«Μάλιστα η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, που συμπαρουσιάζει την εκπομπή, απέστειλε επιστολή – καταγγελία προς την ΕΣΗΕΜΘ την οποία και κατέθεσε με τη διαδικασία της Κοινοβουλευτικής αναφοράς όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής» επισημαίνει.

Μετά τη κοινοβουλευτική παρέμβαση του, ο κ. Νικολόπουλος προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «πρωτοφανές επεισόδιο στα δημοσιογραφικά χρονικά» που «κατήγγειλε η δημοσιογράφος Δ. Αυγέρη στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης,  ότι στο διάλειμμα η κ. Αλ Σάλεχ ζήτησε να "έρθει κάποιος υπεύθυνος" για να... φρονηματίσει τη δημοσιογράφο!».

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι το θέμα δεν «έπαιξε» από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, «μπας και στεναχωρηθεί ο "Δημοκράτης" και ψευδό-υπέρμαχος των  δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ από το 5% πάει παρακάτω και φθάσει τη ΔΗΜΑΡ! Έτσι με τη σειρά του και το ΠΑΣΟΚ απέκτησε τελικά τη δική του "αντιρατσιστική" φωνή αυταρχισμού, μετά βεβαίως τη κ. Ρεπούση της συγκυβερνώσας ΔΗΜΑΡ που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει εργολαβία να διδάσκει στα Ελληνόπουλα νεοταξικά ιδεολογήματα, όπως ότι "η σφαγή στη Σμύρνη ήταν συνωστισμός…" ενώ ολόκληρη η Μικρασιατική καταστροφή στο βιβλίο της περιγράφεται σε μια παράγραφο».

Παράλληλα προσθέτει ότι «ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη και πραγματικοί άνθρωποι του πνεύματος με διαυγείς απόψεις, σε πρόσφατο άρθρο του (Καθημερινή 2/6/2013), ο γνωστός Καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας, κ. Χρήστος Γιανναράς έγραψε:
“Mη ξεχνάμε την τηλεοπτική στρατηγική των Πασόκων στα χρόνια της παντοδυναμίας τους: Nα μιλάνε ακατάσχετα, ώστε ο συνομιλητής τους να μην προλαβαίνει να αρθρώσει ολόκληρη φράση και νόημα – κορυφαίος στο είδος ο Eυάγγ. Bενιζέλος και από κοντά: Pέππας, Πρωτόπαπας, Γείτονας, Bαγγ. Γιαννόπουλος. Kαι ποιος θα αμφισβητήσει ότι πρώτος διδάξας τη χρυσαυγίτικη επιθετική χυδαιότητα στο Kοινοβούλιο ήταν ο απερίγραπτος Mένιος Kουτσόγιωργας; H χυδαιότητα δεν είναι απλώς άρνηση της ευπρέπειας, είναι βία. Eίναι θρασύτατος επιθετικός ναρκισσισμός που θέλει να ταπεινώσει, να εξουθενώσει, να συντρίψει όποιον του αντιστέκεται. Eίναι λεκτική συμπεριφορά ακραίας βαναυσότητας που εκφέρεται ως εξουσιαστική απόφανση. Tη X.A. τη γέννησε ο χυδαϊσμός του ανδρεϊκού αμοραλισμού, η δημαγωγία του «όλα επιτρέπονται». Tη γέννησε ο εκπασοκισμός της N.Δ., ο έσχατος ευτελισμός της, η πολιτική της ανυπαρξία ώς σήμερα. Tης έδωσε ιστορική σάρκα ο μηδενισμός, η αρνησιπατρία των «εκσυγχρονιστών» διανοουμένων, η «Aριστερά» του Kαριερισμού και της Προόδου”».

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κλείνοντας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε λοιπόν την τοποθέτηση του λαλίστατου -περί θεμάτων ελευθερίας της έκφρασης- Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και τη δημόσια καταδίκη της φασίζουσας συμπεριφοράς της κ. Αλ Σάλεχ, όπως και αυτή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, από την οποία περιέργως δεν ακούστηκε τίποτα έως τώρα».