Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αμηχανία προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ οι πρόσφατες διαρροές από το Μαξίμου πως και ο Αντώνης Σαμαράς είναι σφόδρα ενοχλημένος από την στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την ένταση της κριτικής του απέναντι στην κυβέρνηση.

Αρχικώς η Ιπποκράτους μούδιασε διαβάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα στην συνέχεια όμως θεώρησε πως πρέπει να συντηρήσει ψηλά τους τόνους κάτι που ανέλαβε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης που στόχευσε προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να διατηρήσει την στρατηγική της αντιδεξιάς ρητορείας και της κριτικής προς την κυβέρνηση όπου θεωρεί ότι λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των εταίρων.

Σπεύδει όμως να διευκρινίσει μέσω κύκλων του ότι παράλληλα εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα και "αγωνίζεται για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής".

Ως εκ τούτου και το επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην τακτική που άρχισε να εφαρμόζει αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από την Γερμανία: Δημόσια κριτική και υπενθύμιση των αιτημάτων για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μαζί με υιοθέτηση κανόνων λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί όπως θεωρούν στην Ιπποκράτους το κόμμα τους δεν αντιμετωπίζεται με τον ενδεδειγμένο σεβασμό στο πλαίσιο του ιστορικού και πολιτικού του ρόλου  στο εσωτερικό μιας τρικομματικής κυβέρνησης. Το μήνυμα έχει δύο αποδέκτες, τόσο την Νέα Δημοκρατία όσο και την Δημοκρατική Αριστερά που κατά καιρούς ανταγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ-όπως πιστεύουν - στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να τα διαψεύσει θεωρώντας ότι τροφοδοτούνται από κύκλους του Μαξίμου και ότι σχετίζονται με την σκληρή του στάση στο αντιρατσιστικό. "Από την άποψη αυτή το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει σημασία σε παραπολιτικές και αφελείς προσεγγίσεις" λένε κύκλοι του επιχειρώντας να υποβαθμίσουν το όλο θέμα περί προσφυγής στις κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο.