Τη δέσμευση πως όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας «οι υπεύθυνοι για την υπαγωγή στο Μνημόνιο θα πληρώσουν», ανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην ομιλία του σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο.
 

 

Ο κ.Καμμένος υποσχέθηκε πως θα διαγράψει το 50% των στεγαστικών δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες γιατί «δεν μπορούν να στηρίζουν την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έναντι αυτού να μην παίρνουν τίποτε», ενώ είπε, ότι η ακύρωση του Μνημονίου στηρίζεται στον «δόλο» που σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε απο την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να εμπλακεί η χώρα στο Μνημόνιο.

 

Ζήτησε απο τα στελέχη του κόμματος να μην μείνουν στα γραφεία, αλλά να βρεθούν δίπλα στους πολίτες «που τους τσακίζει το μνημόνιο» και να μην αφήσουν ζωτικό χώρο «στους νεοναζί».

 

Χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική του ομάδα «φόβο και τρόμο των συγκυβερνώντων μέσα στη Βουλή» και τόνισε ότι «Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την διακυβέρνηση του τόπου».

 

Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος, έκανε έγκλημα

 

Απέρριψε τη λογική του λάθους που διακινεί το ΔΝΤ και είπε ότι «διέπραξαν έγκλημα με δόλο και είναι όλοι συνένοχοι. Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες, δεν θα γλιτώσει κανείς με παραγραφές και νόμους. Με πρώτη την κυβέρνηση του Παπανδρέου που δήλωνε ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα, και οδηγούσε τη χώρα στο μνημόνιο με δεξιά πατερίτσα το ΛΑΟΣ».

 

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο η κυβέρνηση Παπαδήμου «με το PSI κεφαλαιποίησε το έγκλημα Παπανδρέου, διέγραψαν την περιουσία του λαού για να σώσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Εν γνώση τους κούρεψαν τα ομόλογα απο κοινού όσοι στήριξαν Παπαδήμο».

 

Υποσχέθηκε ακόμη ότι το κόμμα του θα αντιδράσει στις κατασχέσεις σπιτιών και θα είναι σε κάθε σπίτι που κατάσχεται, δημιουργώντας κοινωνική ασπίδα.