"Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να κατηγορεί τη Ν.Δ. για διγλωσσία. Δεν υιοθετούμε ακραίες κινητοποιήσεις, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε και τον ιατρικό κόσμο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τα αιτήματα του ιατρικού χώρου, δεν υιοθετούμε ακραίες κινητοποιήσεις", δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε ερώτηση σχετικά με την κριτική της κυβέρνησης προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη στάση απέναντι στους απεργούς γιατρούς, με αφορμή και την επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, στους καταληψίες γιατρούς στο υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, ο κ. Λυκουρέντζος κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υπέρ των πιο ακραίων μορφών κινητοποιήσεων και σήμερα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακραίες μορφές αυταρχισμού σε βάρος των αγροτών που διαμαρτύρονται.

Ο κ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η Ν.Δ. βλέπει τη Μακεδονία ως την αιχμή της ανάπτυξης της χώρας.

Αναφερόμενος στον "Καλλικράτη" είπε ότι η ίδια η κυβέρνηση δείχνει να μην πιστεύει στο θεσμό για αυτό και διόρισε κομματικά στελέχη "υπερπεριφερειάρχες", για να διαχειρίζονται τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους που θα έπρεπε να διαχειρίζονται οι αιρετοί περιφερειάρχες.

Ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να βρει το βηματισμό του ο "Καλλικράτης".

Το απόγευμα, ο κ. Λυκουρέντζος, θα έχει συσκέψεις με κομματικά στελέχη της Βόρειας Ελλάδας για οργανωτικά θέματα. Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τις προκηρύξει και όποτε κι αν γίνουν η Ν.Δ. θα τις κερδίσει.