Σκληρή ήταν η σημερινή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργου, Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αν και τους χώριζαν περίπου 500 χλμ.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου το Προσυνέδριο της ΝΔ διεξήχθη στο Μακεδονία Παλάς ο Αντωνης Σαμαράς επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά τη θεωρία των άκρων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την καταστροφή και στη γωνία περιμένουν οι νεοναζί για να το εκμεταλλευτούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ και επιβεβαιώνει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά», απάντησε από το Σινέ Κεραμεικός και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ποτέ η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», σημείωσε ενώ απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, λέγοντας:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το αποδεικνύει. Έλλειμμα πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων. Μόνο ψέματα, ύβρεις και απειλές. Υιοθετεί και προπαγανδίζει τη θεωρία των δύο άκρων μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο της έκθεσης του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ, το λάθος και το έγκλημα

«Η κυνική ομολογία του ΔΝΤ συνιστά ωμή παραδοχή ενός εγκλήματος, σε βάρος μιας χώρας και ενός ολόκληρου λαού. Πιο εξοργιστικό είναι ότι παρά την ομολογία, το έγκλημα συνεχίζεται«, σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποστηρίξει πως πως τότε η ΝΔ επιδίωκε περικοπή της ζημιάς αλλά οι προτάσεις της δεν εισακούστηκαν.

«Όποιος αγαπά τη χώρα του, προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη και κοιτάει μπροστά. Αυτό είναι το καθήκον μας και αυτό κάνουμε. Κερδίσαμε δύο χρόνια προσαρμογής, μειώσαμε το χρέος, πληρώνουμε τα χρέη του Κράτους προς τους ιδιώτες και ανακεφαλοποιούμε τις τράπεζες για να εξασφαλίσουμε ρευστότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Το success story και η τραγωδία της κοινωνίας

Στην ομιλία του ο χαρακτήρισε πρωτοφανή, αλλά και σωτήρια για τη χώρα, την τρικομματική συνεργασία. Πετύχαμε, είπε, όλοι μαζί παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες και μίλησε για εθνική επιτυχία.

Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery επανέλαβε, αλλά μερικοί, παρατήρησε χαρακτηριστικά, δεν τον αντέχουν αυτό και φθάνουν στα όρια της υπονόμευσης της χώρας, διώχνοντας επενδυτές, επιχειρώντας ματαίωση επενδύσεων, «για να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα να μην πιάσουμε τους στοχους μας, να μη βγούμε από το μνημόνιο», αλλά «αυτή τη χάρη όμως, εμείς δεν θα τους την κάνουμε».

Απαντώντας σε αυτούς που «είτε από πρόθεση ή από σύγχυση επιχειρούν την υπονομευση της χώρας», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο λαϊκισμός τους πλέον χάνει έδαφος.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την Κύπρο και μετά κατάπιναν τη γλώσσα τους».

«Υπό άλλες συνθήκες, το «success story» του πρωθυπουργού, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως «ένας ολόκληρος λαός υποφέρει, όταν ένας στους 3 είναι πλέον επισήμως άνεργος, όταν αυτοί που δεν είναι άνεργοι παίρνουν μισθούς των 500 ευρώ, κι αν παίρνουν και αυτούς».