Βενιζέλος: «Η απόβαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη αποτελεί αρνητική εξέλιξη»

Βενιζέλος: «Η απόβαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη αποτελεί αρνητική εξέλιξη»

Την πεποίθησή του πως οι αξιωματούχοι της ΕΕ χρησιμοποίησαν την Ελλάδα προκειμένου να δοκιμασθεί ένας νέος θεσμικός ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικο CRASH, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η «απόβαση» του ΔΝΤ στην Ευρώπη αποτελεί «μία αρνητικότατη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μας υπερβαίνει κατά πολύ ως Ελλάδα. Νομίζω ότι εμείς ήμασταν απλώς το πρόσχημα», είπε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει:

«Η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη είναι το αντίστοιχο με την παρουσία του ΝΑΤΟ στη μεταπολεμική Ευρώπη από πλευράς στρατιωτικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι αυτή η αρνητική για την αυτονομία της Ευρώπης εξέλιξη πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα αντίστροφα, δηλαδή να τονιστεί ότι είναι ευρωατλαντικό, ευρωαμερικανικό ζήτημα η νομισματική και οικονομική ασφάλεια της Ευρωζώνης. Αλλά αυτό είναι η μετατροπή μίας αρνητικής εξέλιξης σε στρατηγικό πλεονέκτημα, επειδή πρέπει να αξιοποιούμε τους νέους συσχετισμούς. Δεν είναι κάτι που θα το ήθελα, είναι κάτι που τώρα πρέπει να το αξιοποιήσω».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο