current views are: 1

10 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση03:57

Στις καλένδες τα μεγάλα σχέδια των «συμβούλων» για διάλυση της ΝΔ

Τα μαντάτα από τις κυλιόμενες μετρήσεις που καταφθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καλά, μάλλον ανησυχητικά τα χαρακτηρίζουν άνθρωποι που βλέπουν την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και τη βάση της ΝΔ να διχάζεται για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα πρόσωπα. 

Δημοσίευση 03:57’
αρθρο-newpost

Τα μαντάτα από τις κυλιόμενες μετρήσεις που καταφθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καλά, μάλλον ανησυχητικά τα χαρακτηρίζουν άνθρωποι που βλέπουν την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και τη βάση της ΝΔ να διχάζεται για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα πρόσωπα. 

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τα μαντάτα από τις κυλιόμενες μετρήσεις που καταφθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καλά, μάλλον ανησυχητικά τα χαρακτηρίζουν άνθρωποι που βλέπουν την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και τη βάση της ΝΔ να διχάζεται για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα πρόσωπα. 

Αλλά και οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ ακόμα και άνοιγμα της ψαλίδας, ωστόσο  βασίζονται στη δημιουργία της προσδοκίας ότι τα δύσκολα έχουν τελειώσει. Στο σοβαρό ενδεχόμενο να ανατραπεί αυτή εικόνα με τα πρώτα νέα μέτρα, τότε το ξεφούσκωμα θα είναι ακαριαίο.      
Ενόψει, μάλιστα, εκλογικών αναμετρήσεων, ευρωεκλογές, δημοτικές και φυσικά εθνικές.

Αν και το ζητούμενο στο επιτελείο του Μαξίμου ήταν η επόμενη μεγάλη κίνηση που θα κάνει τον Αντώνη Σαμαρά να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό, οι τελευταίες εξελίξεις με τις ισορροπίες στην τρικομματική προσγείωσε ανώμαλα όσους έκαναν σχετικές σκέψεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν θέση, από την επίθεση σε Βενιζέλο και Κουβέλη, που τους εμφάνιζαν ως παράγοντες αποσταθεροποίησης και ότι με δική τους ευθύνη οδηγούν τη χώρα σε εκλογές και καταστροφή, μάθαμε χθες ότι είναι και αυτοί σωτήρες της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε πολύ νερό στο κρασί του, βλέποντας το αδιέξοδο καθώς κυβέρνηση Σαμαρά χωρίς Βενιζέλο και Κουβέλη δεν υπάρχει, έτσι ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της συνάντησης τους, «Αυτή η συνεργασία των τριών κομμάτων, δεν είναι μόνο πρωτοφανής για την χώρα μας. Είναι και σωτήρια!

Γιατί μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, αποκαταστήσαμε την Αξιοπιστία της Πατρίδας και τη Σταθερότητα.

Αυτό που πετύχαμε είναι κοινή επιτυχία! Και την πιστωνόμαστε όλοι μας.»

Επιστροφή στον…. Καραμανλή

Τα σενάρια πολλά και οι διαρροές περισσότερες που έφταναν ακόμα και στη διάλυση της ΝΔ ως κόμματος και της δημιουργίας ενός νέου σχηματισμού.

Τα σύννεφα πυκνώνουν και η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για το αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο από τη σύγκρουση ΔΝΤ- Βερολίνου φαίνεται πως η κατάσταση παραμένει ρευστή χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει την εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται ισχυρός κυρίως γιατί δεν έχει συμμαχίες, ούτε στο εξωτερικό αλλά ούτε και στο εσωτερικό, αντίθετα ήδη συγκροτούνται από διάφορους χώρους δυνάμεις που τον περιμένουν στη γωνία…   
Μέσα σε αυτό το κλίμα, περιθώρια για μεγάλες κινήσεις δεν υπάρχουν και έτσι από τη διάλυση της ΝΔ, παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση την αναζήτηση σωσιβίου στον Καραμανλισμό…

«Είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε αυτό τον τόπο στην Ευρώπη. Την έβαλε για να τη θωρακίσει! Την έβαλε για να διεκδικήσει νέους ρόλους. Αυτή την κληρονομιά συνεχίζουμε σήμερα.» είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Προσυνεδρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην Cosco βρήκε την ευκαιρία, ο πρωθυπουργός να αναφερθεί στην διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Η στρατηγική εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή έχει πλήρως δικαιωθεί» είπε, για να εισπράξει τα θερμά χειροκροτήματα των ακροατών του.

Οι δύο αυτές αναφορές στην ομιλία του πρωθυπουργού ερμηνεύονται ως «άνοιγμα» προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος στο οποίο ρόλο θα παίξουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, εάν όντως θα υπάρξει μεγάλη κίνηση ή θα μείνουμε και πάλι σε επίπεδο συζητήσεων και ζυμώσεων.   
 


σχετικα αρθρα