current views are: 2

10 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:19

Ευάγγελος Βενιζέλος: Έκανα λάθος με Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου

Διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο τρόπος με τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειρίζεται το παρελθόν του κόμματος.

Δημοσίευση 04:19’
αρθρο-newpost

Διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο τρόπος με τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειρίζεται το παρελθόν του κόμματος.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο τρόπος με τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειρίζεται το παρελθόν του κόμματος.

«Πρόεδρε, σταμάτα να σκαλίζεις τα θέματα κοίτα μπροστά» είναι το μήνυμα που λαμβάνει συχνά ο κ. Βενιζέλος από παράγοντες του κόμματος που θεωρούν ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι πληγές που έχουν αναφορά στην παπανδρεϊκή προεδρία  ή την διακυβέρνηση της περιόδου 2009-2011.

Στον αντίποδα συνομιλητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με το παρελθόν θυμίζοντας πως το κίνημα έχει κάνει μία νέα αρχή και πρέπει να απαλλαγεί από τα βάρη ή τις παραλείψεις του παρελθόντος.

Ως εκ τούτου ορισμένοι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου ικανοποιήθηκαν διαβάζοντας στην τελευταία του συνέντευξη (Crash) τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση με την υπενθύμιση ότι δεν ήθελε να τους βάλει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2012 κι ότι τελικώς έκανε λάθος που τούς συμπεριέλαβε.

Αντιθέτως, άλλα στελέχη αντιδρούν στις ισοπεδωτικές κρίσεις του προέδρου τους κι εν προκειμένω θεωρούν ότι η ταύτιση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Ραγκούση ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές έχουν (Βενιζέλος και Ραγκούσης) μεταξύ τους, είναι τουλάχιστον ατυχής.

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την άλλη δεν έχασε ευκαιρία και μέσω ενός ιδιότυπου γκάλοπ που έκανε μέσω του facebook ρωτούσε χθες τους φίλους του εάν θα πρέπει να απαντήσει ή όχι στον Βενιζέλο.

Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα που ταλανίζουν το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το παρελθόν. Στην Ιπποκράτους ακόμη να ξεπεράσουν το σοκ που προκάλεσε στο κόμμα η ανακίνηση του θέματος με τα οικονομικά όπως επίσης και η ανοιχτή σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου για το ίδιο ζήτημα.

Επίσης, καταγράφεται διάσταση απόψεων για το κατά πόσο το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαξιώσει την διακυβέρνηση Παπανδρέου σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν την περίοδο της κρίσης μετά τις παραδοχές του ΔΝΤ για λάθη. Ορισμένοι π.χ. ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πιστεύουν ότι ο κ. Βενιζέλος οφείλει να καταγγείλει τα λάθη του 2009-2010 κάτι που έδειξε άλλωστε και με πρόσφατή συνέντευξή του ξεκινώντας από το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η πρόταση Βενιζέλου για 180 ψήφους στην ψηφοφορία για το πρώτο μνημόνιο.

Όμως κάποιοι πιο σώφρονες τονίζουν προς την πλευρά της ηγεσίας ότι θα ήταν εγκληματικό λάθος να ασκηθεί κριτική στην διακυβέρνηση Παπανδρέου γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται το καλύτερο άλλοθι στον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίζει ότι καλώς έπραξε καταψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο…


σχετικα αρθρα