Γράφουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Μαρτέλλος 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις της τρικομματικής κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να φέρεται οργισμένος με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η οργή κυριαρχεί για τον εκσυγχρονιστή Στουρνάρα, ο οποίος επέλεξε να ρίξει πύραυλο στο ΠΑΣΟΚ, με μια πονηρή δήλωση στο Βήμα της Κυριακής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν θέση, από την επίθεση σε Βενιζέλο και Κουβέλη, που τους εμφάνιζαν ως παράγοντες αποσταθεροποίησης και ότι με δική τους ευθύνη οδηγούν τη χώρα σε εκλογές και καταστροφή, μάθαμε  ότι είναι και αυτοί σωτήρες της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς βλέποντας το αδιέξοδο, καθώς κυβέρνηση Σαμαρά χωρίς Βενιζέλο και Κουβέλη δεν υπάρχει, άδειασε τους συνεργάτες του στέλνοντας  μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της συνάντησης τους, «Αυτή η συνεργασία των τριών κομμάτων, δεν είναι μόνο πρωτοφανής για την χώρα μας. Είναι και σωτήρια!»

Μόνο που ξεχάσανε να ενημερώσουν τον Υπουργό Οικονομικών που είχε πάρει φόρα ρίχνοντας τα βέλη του στον Ευάγγελο  Βενιζέλο.

Ο Στουρνάρας είπε ότι η έκθεση Τόμσεν δίνει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ και μόλις ο Βενιζέλος πληροφορήθηκε τι αναφέρεται στην εφημερίδα έγινε έξω φρενών. Έτσι αναγκάστηκε να τα μαζέψει, έκανε λόγο για δηλώσεις που «ουδόλως απηχούν την πραγματικότητα» και στην ανακοίνωσή του, υπογράμμισε τις μεγάλες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι οι αποδιδόμενες στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα δηλώσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικη εφημερίδα, περί «χαριστικής βολής στο ΠΑΣΟΚ από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ», ουδόλως απηχούν την πραγματικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Τουναντίον, ο υπουργός Οικονομικών -όπως έχει τονίσει επανειλημμένως- αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, και τις παλαιότερες και τις τωρινές, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.»

Το πρόβλημα όμως παραμένει, παρά τη διάψευση, καθώς ο Στουρνάρας γνώριζε πάρα πολύ καλά που μίλησε και σε ποιον. Εξάλλου, ο Ζώης Τσώλης, που υπογράφει το κείμενο, είναι ένας έμπειρος οικονομικός συντάκτης και μάλιστα είναι και αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος του Βήματος που συνομιλεί τακτικά με τον υπουργό Οικονομικών.

Άρα, προφανώς και γνώριζε ο υπουργός Οικονομικών που μιλούσε και απλά το πέταξε για να δημιουργήσει θόρυβο, όπως είχε κάνει και πρόσφατα με την κίνησή του να αδειάσει την κυβέρνηση Καραμανλή, με την επισήμανση που υπήρχε στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε στο 15,9%.

Στο Μαξίμου έχουν μπερδέψει τις «γραμμές» τους…