«Αν η τρόικα που χειρίζεται διασώσεις των προβληματικών χωρών της ζώνης του ευρώ ήταν μια ποδοσφαιρική ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να ψάχνει για ένα νέο προπονητή καθώς μετρά μία νίκη, μια απώλεια και μία ισοπαλία»,αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «το...άβολο τρίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συγκροτήθηκε βιαστικά Μάρτη 2010, όταν εξερράγη το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα στην Ελλάδα».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή του ΔΝΤ για λάθος συνταγή στη διάσωση της Ελλάδας: «Εξακολουθούν να διαφωνούν για το αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να διαγράψουν κάποια δάνεια στην Αθήνα για να κάνει το χρέος της βιώσιμο μακροπρόθεσμα, μια ιδέα που ίσως προκαλέσει πολιτική έκρηξη λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Και τίθεται το ερώτημα αν η δημόσια διαρροή αυτών των διαφωνιών εντός της τρόικας δείχνει ότι το τρίπτυχο ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ φτάνει στο τέλος του.

«Όλες οι πλευρές αισθάνονται πόνο, αλλά το διαζύγιο φαίνεται απίθανο», καταλήγει το δημοσίευμα.