Σκληρή απάντηση με βαρείς χαρακτηρισμούς έδωσε, μέσω της προσωπικής του σελίδας ο Γιάννης Ραγκούσης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι "το μέσο είναι το μήνυμα"», αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Την οργή του κ. Ραγκούση προκάλεσε η  συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο περιοδικό Crash στην οποία είπε πως
δεν ήθελε να τους βάλει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2012 κι ότι τελικώς έκανε λάθος που τούς συμπεριέλαβε.

Στο μήνυμά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει κάνοντας λόγο για «ψέμματα και εξυπνακισμούς»: «Αντιπαρέρχομαι και αδιαφορώ παντελώς για τις ανοησίες ,τα ψέμματα και τους εξυπνακισμούς με τους οποίους μου επιτέθηκε. Ο δημόσιος πολιτικός του λόγος πάντα τέτοιος ήταν.

 Όμως, δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι με αντάλλαγμα την προσωπική του ασυλία και προστασία οδηγεί όλο και περισσότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ να εργάζεται όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά για την παλινόρθωση του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.
Δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι ο κ. Β.Βενιζέλος - ο οποίος πρώτα εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε γνωστός και ο ρόλος του στον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, μέσα στην οποία φέρεται να υπάρχει και το όνομα του κ. Γ.Τράγκα -  καθημερινά συμπράττει στην εδραίωση του νέου συστήματος διαπλοκής του καθοδηγούμενου κ.Σαμαρά.
Και δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι εξ αιτίας της προσωπικής του πολιτικής εξουδετέρωσης και ομηρίας επιτρέπει στον κ Σαμαρά και την ακροδεξιά ηγετική του ομάδα να οικειοποιούνται - παρότι τότε τις υπονόμευσαν με κάθε τρόπο - τις ιστορικές θυσίες που έκαναν εκατομμύρια Έλληνες και μία παράταξη μόνη της για να μείνει η Ελλάδα όρθια».

Και καταλήγει ο Γιάννης Ραγκούσης: «Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Β.Βενιζέλο έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει κι ας απολαμβάνει και τη συμπαράσταση του κ. Γ.Τράγκα».