Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που συζητείται απόψε στη Βουλή.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013. 

«Η παράταση αυτή ισχύει και θα ισχύει για ακόμα 6 με 7 μήνες», είπε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.

«Η πρακτική των κυβερνήσεων, από το 2009 και εντεύθεν, για το θέμα αυτό είναι να νομοθετούν στο τέλος της χρονιάς, το τελευταίο δίμηνο, διότι αυτό λέει και η κοινή λογική. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή την ώρα δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί αργότερα, αφού έχουν υπάρξει και όλες οι συνεννοήσεις, όπως προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα, και να είστε βέβαιοι ότι φυσικά όλες οι απόψεις θα ληφθούν υπόψη και η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία», δήλωσε ο υπουργός.