Νομοσχέδιο εξυπηρέτησης των τραπεζών, χαρακτήρισε το νομοθέτημα για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος ταυτοχρόνως ζήτησε να προστατευθεί σε κάθε περίπτωση η πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης είπε πως δεν υπάρχει η βούληση να υπάρξουν ελαφρύνσεις στους δανειολήπτες, αντιθέτως καταλύεται η ιδιοκτησία. «Πάμε για δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας» ενώ οι εισπρακτικές εταιρείες είναι έτοιμες να αναλάβουν την είσπραξη των φόρων και μαζί με τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας», ανέφερε.

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, η Δημοκρατία πρέπει να διασφαλίσει την πρώτη κατοικία του Έλληνα και «για κανένα λόγο, ποτέ δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο πλειστηριασμού είτε για χρέη προς το Δημόσιο είτε για χρέη προς την τράπεζα» προσθέτοντας πως «το κεραμίδι στο σπίτι του Έλληνα είναι ιερό και όσιο και δεν μπορεί να παραδοθεί σε καμία τράπεζα κατ΄ εντολή καμίας τρόικας».