Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Βαρύ παραμένει το κλίμα στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση παρά την επίθεση... φιλίας που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς από την Θεσσαλονίκη και στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Παράγοντες του κόμματος σχολίαζαν χθες ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΠΑ και την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Gazprom, προσπαθούσαν όμως να αιτιολογήσουν το κενό στην πληροφόρηση και στην έλευση του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ που δέσμευσε το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά.

Την ίδια ώρα μετά την έντονη φημολογία πως η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει προσωρινά την ΕΡΤ ώστε να την ανοίξει και πάλι το Φθινόπωρο με πολύ λιγότερο προσωπικό κύκλοι της Ιπποκράτους διαμήνυαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί μία τέτοια εξέλιξη παίρνοντας και σ' αυτό το θέμα αποστάσεις από το Μαξίμου. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση διέψευδε κατηγορηματικά τέτοια σενάρια.

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ καταγράφεται μία έκδηλη δυσαρέσκεια για τον διπολισμό που καλλιέργησε ο Αντώνης Σαμαράς στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη καθώς πιστεύουν ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να καταγραφεί στην συνείδηση των πολιτών πως εκπροσωπεί τον χώρο του κέντρου, τοποθετώντας στα δύο άκρα την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι γελασμένοι το κέντρο είμαστε εμείς και η ΔΗΜΑΡ" λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν υποδέχτηκαν διόλου θετικά την νέα γραμμή της ΝΔ όπως αποτυπώθηκε στο προσυνέδριο. 

Επιπλέον, στελέχη του κόμματος όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας που συμμετέχει στις καθημερινές συσκέψεις στην Ιπποκράτους διατυπώνουν μία διάχυτη αγανάκτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και για τις επαναλαμβανόμενες παραλείψεις της κυβέρνησης να ενημερώσει και τους άλλους δύο εταίρους για μείζονα ζητήματα.

«Όλα τα σοβαρά θέματα πρέπει να περνάνε από το τραπεζι των πολιτικών αρχηγών» λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του.