Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Με έκπληξη και σκεπτικισμό παρακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την εταιρεία Gazprom για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, μετά την αποχώρηση της ρωσικής εταιρείας από τον διαγωνισμό.

Είναι τόσο έκπληκτα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα κάνουν λόγω «για ανικανότητα της κυβέρνησης να προωθήσει ακόμα και τα θέματα που την ενδιαφέρουν και άρα πλέον όλα  είναι ανοικτά. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθύμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας πρόσθεταν ωστόσο ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων – όπως προβλέπουν τα μνημόνια- θα πρέπει τουλάχιστον να το κάνει με επαγγελματικούς όρους και προς το συμφέρον της χώρας.

«Το επιτυχημένο σχέδιο της κυβέρνησης αποδείχθηκε μια μεγάλη φούσκα η οποία έσκασε ηχηρά λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλο το τελευταίο διάστημα διαφήμιζαν τις φοβερές συμφωνίες που είχαν κάνει και που στην πραγματικότητα αποδείχθηκαν απλώς προσδοκίες».

Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να γνωρίζει τις προθέσεις της ρωσικής εταιρείας και να μην αιφνιδιάζεται αφού το τελευταίο διάστημα υπήρχαν δημοσιεύματα στον τύπο που έλεγαν ότι υπήρχαν προβλήματα στην συμφωνία από θέματα που προέβαλε η Ρωσική πλευρά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ακόμα τον προβληματισμό τους για το που θα βρεθούν τα χρήματα που η κυβέρνηση πίστευε ότι θα διασφαλίσει από την πώληση της ΔΕΠΑ. «Όλα δείχνουν ότι και πάλι την τρύπα που θα υπάρχει στα έσοδα θα  την πληρώσουν οι πολίτες. Δεν πρέπει λοιπόν να αποκλείουμε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πρόσθεταν...».