current views are: 1

11 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση07:07

Σαμαράς: «Η εμπλοκή με τη ΔΕΠΑ δεν θα φέρει νέα μέτρα»

«Άριστες» χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις του Λουξεμβούργου με την Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Γιουνκέρ για την αμέριστη στήριξή του.

Δημοσίευση 07:07’
αρθρο-newpost

«Άριστες» χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις του Λουξεμβούργου με την Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Γιουνκέρ για την αμέριστη στήριξή του.

«Άριστες» χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις του Λουξεμβούργου με την Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Γιουνκέρ για την αμέριστη στήριξή του.

«Στην ανάπτυξη που σημειώνεται συνέβαλαν οι θυσίες του ελληνικού λαού, οι προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και η στήριξη φίλων όπως ο κ. Γιουνκέρ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε πως «η κυβέρνηση διέψευσε τις Κασσάνδρες».

Σαμαράς: Θα ξεπεραστούν τα εμπόδια με τη ΔΕΠΑ

Σχετικά με την εμπλοκή που έχει προκύψει με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Αρχικά υπήρξε ενδιαφέρον, άρα δεν είχαμε πρόβλημα. Στη συνέχεια υπήρξαν ζητήματα που είναι έξω από εμάς», ενώ χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί νέων μέτρων που ακούγονται.

«Τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί», υποστήριξε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως πλέον «είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ».

Σε αντίστοιχη ερώτηση για το ναυάγιο της εξαγοράς της ΔΕΠΑ, και συγκεκριμένα εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε εμπόδια στην συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αλλά και πως θα ανταποκριθεί η Ελλάδα στη μαύρη τρύπα που αφήνει το «ναυάγιο» στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Γιούνκερ είπε:

«Δεν ξέρω τα μυστικά των διαδρόμων της Κομισιόν. Δεν ξέρω αν έχει εμπλακεί η Κομισιόν. Ούτε το αποκλείω ούτε το θεωρώ δεδομένο. Αν πάντως η Ε.Ε έχει εμπλακεί όπως το λέτε, τότε η Κομισιόν θα πρέπει να αναλάβει όλες τις επιπτώσεις της στάσης της».

Γιουνκέρ: Θα φύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία

«Όποιος αγαπάει τον τόπο του, πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες για να βγει η χώρα από την κρίση με ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Πλέον πρέπει να προχωρήσουμε σε ανάκαμψη και ανάπτυξη, όπως προβλέπει και ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός από εδώ και στο εξής», τόνισε, αναφερόμενος στη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Ορισμένοι που έχουν συνηθίσει να ποντάρουν στην χρεοκοπία, δυστυχώς δεν θα επιβεβαιωθούν», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε πως «η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιουνκέρ επεσήμανε πως «σήμερα κανείς δεν μιλάει για Grexit αλλά μιλάμε μεταξύ μας για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθεσεων για να έρθει η ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιουνκέρ υποστήριξε πως «παλιότερα τηλεφωνούσε κάθε δύο ημέρες σε φίλους του στην Ελλάδα για να του περιγράψουν τι συνέβαινε στους δρόμους της χώρας».

«Θα φύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν έχουν γίνει τα πάντα ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την ευρωζώνη», σημείωσε και αναφερόμενος στην ανεργία, τόνισε πως «πρόκειται για ένα πρόβλημα που συχνά υποτιμάται».

«Στο Συμβούλιο του Ιουνίου θα επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στην ανεργία των νέων στην Ελλάδα».

«Πλέον μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία», είπε και χαρακτήρισε «εντυπωσιακή την πρόοδο της Ελλάδας».

Ο κ. Γιουνκέρ ζήτησε από την Ε.Ε να δημιουργήσει προγράμματα απασχόλησης για τους νέους που πλήττονται στη χώρα από την κρίση. Τέλος, ο κ. Γιουνκέρ ευχαρίστησε τον έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και υποστήριξε πως θα παραμείνει «φίλος με την Ελλάδα».


σχετικα αρθρα