Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την ομολογία λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας ζητεί από τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «εάν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα είχε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους» και εάν «εκτιμά ότι η συνέχιση αυτής της πορείας θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα αποτρέψει τη συνεχιζόμενη βύθιση της ελληνικής οικονομίας».

Καλεί ακόμη τον κ. Σαμαρά να ενημερώσει τη Βουλή «πως προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και πως θα διεκδικήσει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και την ρήτρα ανάπτυξης» και με ποιους τρόπους η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται.

TAGS