Για «φιάσκο», που αποδεικνύεται ότι «η πολιτική Σαμαρά είναι στον αέρα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο «ναυάγιο» του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» το «success story» και «αστείες» τις «κυβερνητικές δικαιολογίες ότι δήθεν, με αυτό το φιάσκο, φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ξεπουλάει όπως-όπως και όσο-όσο».

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι οι Ρώσοι με τις ανακοινώσεις τους δείχνουν τα δύο σημεία που "σκάλωσε" η συμφωνία: «Το ένα ήταν ότι δεν είχαν επαρκείς εγγυήσεις για αυτά που χρωστούν μεγάλοι επιχειρηματίες που αγοράζουν φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ χρόνια τώρα και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το δεύτερο οι πιθανές ενστάσεις της Ε.Ε για ένα ρωσικό μονοπώλιο στον τομέα της ενέργειας», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι να μην πουλήσει το «πετράδι του στέμματος», που είναι η ΔΕΠΑ, αλλά να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό για μία σοβαρή ενεργειακή πολιτική, με σοβαρό δημόσιο μάνατζμεντ.

«Όταν ακόμη κι ο Γιούνκερ, ο Λουξεμβούργιος δεξιός, λέει ‘μην πουλάτε όσο-όσο τα εναπομείναντα ασημικά σας αυτήν την ώρα’, η λογική του ‘γενικού πωλητηρίου’ είναι λάθος», υπογράμμισε.