Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή ζήτησε η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, με αφορμή την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών με την οποία απογορεύεται η κίνηση και στάθμευση γεωργικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή του οδικού δικτύου Σερρών - Προμαχώνα, όπως και κάθε δημόσια συνάθροιση.

Απαντώντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής όπως προβλέπει και ο κανονισμός της Βουλής.

Το θέμα έθεσε ο Κώστας Μαρκόπουλος που είπε ότι  η ΝΔ ζήτησε να έρθει ο κ. Παπουτσής  στη Βουλή γιατί η απόφαση του διευθυντή αστ. δ/σης Σερρών  καταλύει σοβαρές συνταγματικές  ελευθερίες και ανοίγει τις πόρτες σε μια επικίνδυνη τακτική.
“Απο τα χρόνια της χούντας έχω να δω τέτοιες αποφάσεις να ανακαλέσετε άμεσα αυτή την κατάπταιστη απόφαση” είπε ο Παναγιωτης Λαφαζανης.

Στον ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Χαλβατζής ο οποίος τόνισε ότι “ο υπουργός καλό είναι να έρθει  να εξηγήσει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν που ξεφεύγει από όλα τα όρια και τα πλαίσια”.

"Αρχίζει να μαζεύεται μια επικίνδυνη εκρηκτική ύλη στην κοινωνία οι καταστάσεις τείνουν να γίνουν εκρηκτικές και η κυβέρνηση απαντά με αυταρχικότητα και κυνισμό και ο οποίος διάλογος προτείνεται από την ίδια είναι μόνο για τα προσχήματα" είπε στη δική του παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.