Την ανάγκη να βρεθεί πολιτική λύση στη Συρία, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπεν Ζαΐντ Αλ Ναχαγιάνο, τονίζοντας ότι η αμερικανορωσική πρωτοβουλία για το θέμα δημιουργεί ελπίδα τερματισμoύ της κρίσης και πρέπει να υποστηριχθεί.

Ο Άραβας υπουργός εξέφρασε αγανάκτηση για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία και τις συνέπειες της κρίσης στις γειτονικές χώρες, χαιρέτισε δε τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια που καταβάλει ο ΟΗΕ.

Ο σεΐχης υπογράμμισε την εξαιρετική σημασία της διαδικασίας «Γενεύη 2», ως τον μόνο τρόπο για να αντιμετωπισθούν, όπως είπε, οι προκλήσεις και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την προσέγγιση Σερβίας και Κοσόβου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα, λέγοντας πως συχνά αισθάνεται ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη χώρα του, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και περαιτέρω τρόπους ανάπτυξης των εμπορικών, οικονομικών και τουριστικών σχέσεων.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε ελληνική πρωτοβουλία για την κατάργηση των θεωρήσεων Σένγκεν για τους υπηκόους των ΗΑΕ, ενώ εξετάσθηκε και η δημιουργία μουσείου ελληνικών αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο του σχεδίου του Αμπού Ντάμπι για τη δημιουργία εκεί παραρτημάτων διεθνών μουσείων.

TAGS