Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η ίδια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για κλείσιμο της ΕΡΤ και επανέλαβε τη θέση του κόμματος για άμεση σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην οποία θα τεθούν τέσσερα συνολικά ζητήματα, είπε η κ. Γεννηματά.

«Πρώτον, θα ζητήσουμε άμεσα την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Δεν θα ψηφίσουμε σε καμία περίπτωση τον κυρωτικό νόμο όταν θα έρθει στη Βουλή. Δεδομένου, ότι η πράξη αυτή, θα ακυρωθεί έστω και αναδρομικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπούμε σε όλες αυτές τις περιπέτειες» τόνισε. Μάλιστα η ίδια πρόσθεσε πως η ενημέρωση που υπήρξε ήταν πως η ΕΡΤ κλείνει και απολύονται όλοι για να πιάσουμε τον στόχο των 2.000 ατόμων και όχι για τα οικονομικά της επιχείρησης.
Δεύτερον, δεν πρέπει να πέσει ο πομπός της ΕΡΤ ο οποίος συνδέεται άμεσα με τη Δημοκρατία μας και τη διασύνδεση της χώρας με τις παραμεθόριες περιοχές.
Τρίτον σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Δεν θα δεχτούμε τυφλές απολύσεις, διαμήνυσε η κ. Γεννηματά
Τέταρτον υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη λειτουργία της κυβέρνησης. Προσπαθούμε με τη στάση μας να μην υπάρξει μια κυβερνητική κρίση, ωστόσο εάν δεν ακουστούν οι θέσεις μας, θα επανεκτιμήσουμε τη στάση μας. «Να μην υποτιμήσει κανείς όλα αυτά που έχουμε πει» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό εξάλλου, δήλωσαν αργά το βράδυ, πηγές της Ιπποκράτους, τονίζοντας πως «όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε αποψινή σύσκεψη στελεχών του Κινήματος και σημείωσε ότι «θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, αύριο στις 2.00 το μεσημέρι στην Ιπποκράτους.