Με τον τίτλο «The wonders of Greece» («Τα θαύματα της Ελλάδας»), η καναδική εφημερίδα Toronto Star δημοσίευσε συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, στον έμπειρο δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ Τζιμ Μπάιερς, με τη μορφή συζήτησης-περιήγησης στην Ελλάδα.

Ο Τζ. Μπάιερς τονίζει στην εισαγωγή της συνέντευξης ότι η Ελλάδα διαθέτει μια πρωτεύουσα γνωστή σε όλο τον κόσμο, με διάφορα αρχαιολογικά μνημεία, με εξαιρετικό φαγητό και φανταστική ατμόσφαιρα. Επίσης, υποστηρίζει ότι η χώρα διαθέτει μερικά από τα πιο γνωστά νησιά του πλανήτη, καθώς και βουνά στα οποία κάποιος μπορεί να κάνει σκι, και λίμνες στις οποίες μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.

Ειδικότερα, έμφαση δίνεται στη ζωντάνια που χαρακτηρίζει τις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης (τονίζεται ότι σε κάποιον από αυτούς κάποιος μπορεί να απολαύσει τόσο την ταινία της προτίμησής του όσο και τη θέα της Ακρόπολης το βράδυ).

Ακόμα, ο κ. Μπάιερς επισημαίνει ότι η ταινία «Before midnight», με τον Ethan Hawke και την July Delpie, γυρίστηκε στην Ελλάδα και η πρεμιέρα της θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις της κυρίας Κεφαλογιάννη, η Αθήνα παρά τα οικονομικά προβλήματα προσθέτει νέους πόλους έλξης οι οποίοι συνδυάζονται με βιώσιμη ανάπτυξη και πανέμορφη φύση και υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει χιλιάδες νησιά εκ των οποίων περίπου 300 κατοικούνται.

Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού τόνισε το ενδιαφέρον στην προσέλκυση τουριστών από τον Καναδά, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες διεύρυνσης της καναδικής αγοράς.

Βάσει του δημοσιεύματος η πολυμορφία των επιλογών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από μέρη όπως η Ύδρα που δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα (εκτός από τα κρατικά οχήματα) και κυκλοφορούν γαϊδουράκια αλλά και πολυτελή θέρετρα, όπως αυτό της αλυσίδας Aman το οποίο άνοιξε πρόσφατα στην Πελοπόννησο.

Τέλος, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι έχει επισκεφθεί προορισμούς όπως η Πάρος και η Μύκονος, και ότι οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τα μέρη αυτά έχουν αποτυπωθεί θετικά στη μνήμη του.