Με τη σημερινή της απόφαση για την ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την υποκρισία και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύθηκε, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, το συγκεκριμένο κόμμα παρέδωσε την ΕΡΤ ελλειμματική και όταν το ΠΑΣΟΚ την έκανε άμεσα κερδοφόρα και επιχείρησε τολμηρές τομές, «η ΝΔ και ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις».

«Σήμερα», συνέχισε, «αντί να ζητούν συγνώμη για τη στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη και φθάνουν στο σημείο να σπιλώνουν αδιακρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε πως η ΕΡΤ έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου, αλλά υποστήριξε ότι αυτό «απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασφάλιση της αποστολής της ΕΡΤ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας.