current views are: 1

12 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:23

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και… διαμαρτύρεται

«Το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία όλα όσα περιλαμβάνονται στις σημερινές ανακοινώσεις του για την ΕΡΤ».

Δημοσίευση 04:23’
αρθρο-newpost

«Το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία όλα όσα περιλαμβάνονται στις σημερινές ανακοινώσεις του για την ΕΡΤ».

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

«Το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία όλα όσα περιλαμβάνονται στις σημερινές ανακοινώσεις του για την ΕΡΤ».

Με αυτή τη φράση στα social media o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει το στίγμα των προθέσεών του, εκφράζοντας παράλληλα το μέγεθος της δυσαρέσκειάς του για τις εξελίξεις στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση με αφορμή την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ.

Παράλληλα σύμφωνα με διαρροές που δεν επιβεβαιώνονται από το Μαξίμου διεκόπη απότομα η τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου, που είχαν αργά το βράδυ με θέμα την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, «Η πολιτική της πυγμής» δεν οδηγεί πουθενά συνέστησε στον πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπενθύμισε στον κ.Σαμαρά ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε για την ΕΡΤ δε φέρει την υπογραφή του συνόλου των μελών του υπουργικού συμβουλίου, οπότε και δεν ευσταθεί νομικά.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, γράφοντας: «Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε», ενώ διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου εμφανίζονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες το βράδυ σε σύσκεψη στελεχών έστειλε μία σαφή προειδοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι ειναι αποφασισμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν εξαγριωθεί για τον επιτακτικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επέβαλε το κλείσιμο της ΕΡΤ και επισημαίνουν ότι “δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα”.

Θεωρούν ότι πρέπει άμεσα να γίνει σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και πιστεύουν πλέον ότι η ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του με τις πράξεις τους ενδεχομένως και να προκαλέσουν εκλογές. «Δεν θέσαμε ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;» αναφέρεται στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Κοινώς στην σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με τα στελέχη του επισημάνθηκε η πιθανότητα να θέλει τελικώς ο Αντώνης Σαμαράς να εξωθήσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους σε ακρότηττες για να προκαλέσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αφού γνωρίζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη Βουλή.

Στην Ιπποκράτους μιλούν για φευγαλέες και επικίνδυνες κινήσεις εντυπωσιασμού και τονίζουν ότι κάθε μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δεχτεί το μεσημέρι στην Ιπποκράτους αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζόμενους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Εκεί θα τούς επαναλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στο κλείσιμο της ΕΡΤ και ότι αντιτίθεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από κύκλους της Δημοκρατικής Αριστεράς, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει πρόταση νόμου ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κύρωση ή μη κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στη Βουλή. Πρακτικά θα προκαλέσουν καταψήφιση της πράξης ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην μετατεθούν για τον Οκτώβριο…

 


σχετικα αρθρα