Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και να του ζητήσει να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ  τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού του εξέθεσε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης του ζήτησε συνάντηση για σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας « να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, που δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση -ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- δηλώνουν ότι δεν τη στηρίζουν.»

Μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Κουμουνδούρου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα θέματα τύπου συνεδρίαζαν προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους από δω και εμπρός. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν πάντως ότι κατ αρχήν θα υπάρξει μεγάλη πίεση προς την πλευρά των δυο εταίρων του Αντ. Σαμαρά προκειμένου να ξεκαθαρίσουν με τον πιο σαφή τρόπο ποιο δρόμο σκοπεύουν να ακολουθήσουν.

Εάν δηλαδή και αυτή την φορά θα σκύψουν το κεφάλι  και θα υπακούσουν τις εντολές του Αντ. Σαμαρά ή εάν θα επιχειρήσουν με ρίσκο να διαφοροποιηθούν από « τις αυταρχικές αποφάσεις του πρωθυπουργού . » Δεν έκρυβαν ακόμα τον φόβο τους ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια πρόβα τζενεράλε γι αυτά που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πρόσθεταν ακόμα ότι η κίνηση Σαμαρά την συγκεκριμένη στιγμή  είχε ως στόχο να απομακρύνει την κοινή γνώμη από το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους που όπως είναι γνωστό κατέληξε σε μεγάλο φιάσκο. Μια συμφωνία την οποία η κυβέρνηση είχε διαφημίσει σε όλους τους τόνους και είχε στηρίξει τις επόμενες κινήσεις της.

 

TAGS