«Η δημόσια τηλεόραση χρειάζεται ένα γενικό ρεκτιφιέ, το οποίο δεν μπορεί να γίνει εν κινήσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο newpost.gr.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως οι κυβερνητικοί εταίροι ήταν ενήμεροι, διευκρινίζοντας μάλιστα πως το νομοσχέδιο τους δόθηκε την Κυριακή. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι επί ένα χρόνο προσπαθούσε να βρει τρόπους, προκειμένου να εξυγιανθεί η δημόσια τηλεόραση, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει καμία αλλαγή και πήρε την απόφαση με «βαριά καρδιά». Επίσης, εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα διαταράξει την κυβερνητική συνοχή.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η ΕΡΤ είναι ένας φορέας με δυσλειτουργία στα θεμέλια της, ενώ απαντώντας στο το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η δημόσια τηλεόραση, σημείωσε πως αυτό θα γίνει έως το τέλος του καλοκαιριού.

Σε ερώτηση για τις προθέσεις της αστυνομίας- καθώς εντός του ραδιομεγάρου παραμένουν εργαζόμενοι, ο κ. Κεδίκολγου υπογράμμισε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία της ΕΡΤ και το αρχείο της, γι’ αυτό έχουμε τον νου μας».

«Η περιουσία της ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, γι' αυτό έχουμε τον νου μας, δε θα το αφήσουμε χύμα στο κύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με το εάν θα παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, όπως του ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Είναι πολύ δημοκρατική πρακτική, τι να σας πω».

Ν.Π.