Για «κατάλυση των πλέον βασικών κανόνων της Δημοκρατίας» κάνει λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ, και τονίζει ότι «η ξαφνική Μαύρη οθόνη και η ''διατεταγμένη σιγή'' φέρνει μνήμες και γεννά φόβους».

Η κ. Διαμαντοπούλου κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «παίζει με τη φωτιά, για καλύψει την κυβερνητική αδράνεια-ανικανότητα για μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία μετρά τις αντοχές της».

Καλεί παράλληλα την κεντροαριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης να καταθέσει σήμερα στη Βουλή  το σχέδιο νόμου Μόσιαλου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και να ζητήσει την ψήφισή του από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, θεωρώντας την ΕΡΤ ανοικτή και σε λειτουργία.

«Και επειδή», όπως σημειώνει, «δεν μπορεί να συνεχιστεί η …λωτοφαγία», ζητεί από το ΠΑΣΟΚ «να θυμίσει στη Βουλή όλες τις μεταρρυθμίσεις  του, τις οποίες σταμάτησε με τον πλέον χυδαίο και επιζήμιο τρόπο η επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό ακριβώς που κάνει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα».

«Γιατί η υποκρισία και το ψέμα του καταστροφικού πολιτικού παιχνιδιού της μεταπολίτευσης συνεχίζεται ακόμα και μέσα στην κρίση: ‘’Άλλα λέω (ως αντιπολίτευση) κι αλλά κάνω (ως κυβέρνηση)’’. Και ζει το πολιτικό σύστημα καλά και οι πολίτες όλο και χειρότερα!», καταλήγει η κ. Διαμαντοπούλου.