Να μην μην μετατραπεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας «σε κλητήρα που θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων ζήτησε συμβολικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κάρολο Παπούλια. Στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε αδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ, υπογράμμισε όμως ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια». 
 
Aπό την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα και δεν έχει δικαίωμα να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.
 
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στους θεσμούς» και συγκεκριμένα στον θεσμό της Προεδρίας, διότι, όπως επισήμανε, «το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού».
 
«Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία.  Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 


 

TAGS