current views are: 1

12 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:29

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών ενώ νωρίτερα τη συζήτηση μονοπώλησε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δημοσίευση 10:29’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών ενώ νωρίτερα τη συζήτηση μονοπώλησε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών ενώ νωρίτερα τη συζήτηση μονοπώλησε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με κόντρες και σκληρές δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ πρόταση νόμου κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και από κοινού το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς και πρότασης νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε έκτακτη σύγκλησή της.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα» χαρακτήρισε «έκτρωμα» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησε από το Προεδρείο της Βουλής να την εισάγει άμεσα προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Μάλιστα, διεμήνυσε προς την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να στείλει τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάμεις στο όπου γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την εκτροπή της κυβέρνησης και για τη δημόσια ανοιχτή ΕΡΤ». Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έκανε λόγο για πραξικοπιματικές πρακτικές της κυβέρνησης σχετικά με το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση ενώ ζήτησε απαντήσεις αναφορικά με το κόψιμο της μετάδοσης της ΕΡΤ από τον 902.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε πως «Επικαλούμαι τα πρακτικά της βουλής για να σταματήσει η ιστορία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Επικαλούμαι τις εκκλήσεις και τις αιτιάσεις προς την κυβέρνηση και για τροπολογίες  που έρχονται νύχτα και για παραβίαση κοινοβουλευτικών διαδικασιών και το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχομε ζητήσει επανασχεδιασμό και επικαιροποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας.

Το είχαμε ζητήσει δεν εισακουστήκαμε και είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή η ΠΝΠ για εμάς είναι ως μη γενομένη. Θα μπορούσε να έρθει έστω με την μορφή του κατεπείγοντος να συζητηθεί με τους τρεις αρχηγούς γιατί δεν έγινε;» και πρόσθεσε «Είμαστε τελικά κυβέρνηση  των τριών κομμάτων ή μονοκομματική που έχει δυο μικρούς εταίρους; Η σταγόνα ξεχείλισε. Υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης. Δε σας άρεσε; Γιατί δε φέρατε το δικό σας; Κανείς δε λέει ότι θέλουμε αυτή την ΕΡΤ όπως είναι. Γιατί δεν έφερε πλάνο μεταρρύθμισης. Νύχτα το έκανε όπως σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Να υπάρξει τώρα συνάντηση των τριών αρχηγών και να πάει πίσω η ΠΝΟ αν θέλετε η κυβερνητική πλειοψηφία να παραμείνει αρραγής».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε: «Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης πριν δημοσιευτεί η ΠΝΠ δήλωσε την κατηγορηματική του άρνηση για το περιεχόμενό της. Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου για κατάργηση της ΠΝΠ και υπουργική απόφαση.  Η αναγκαία εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να γίνει με ανοιχτή την δημόσια τηλεόραση».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι η ΠΝΠ αποτελεί «Τερατούργημα που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει όρια να επιβάλλει την πολιτική της με την σιδερένια φτέρνα. .. Να έρθει ο πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός στην Βουλή και να μην κρύβεται. Καταθέσαμε πρόταση νόμου για κατάργηση και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση που είναι προς αυτή την κατεύθυνση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασίσουν. Δεν χωράνε μισόλογα».

Τέλος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής είπε «Καταγγέλλουμε την ψεύτικη δημοκρατία των διαπλεκόμενων καναλιών» χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ψευτοδεξιά του κ. Σαμαρά» που στηρίζεται από «κάποιους ανόητους που λένε ότι στηρίζουν τον υβριστή μας τον κ. Σαμαρά. Εάν αναζητά πόρους ας τους βρει από τους μεγαλοεργολάβους και τα κανάλια τους και από τις ανάλγητες τράπεζες και από τις επιδοτήσεις στα κόμματα».


σχετικα αρθρα