Με ανακοίνωση που εξέδωσε πρίν από λίγο, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του newpost για την «μυστική» συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Μουρούζη με κύριο θέμα συζήτησης το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Όπως έγραψε το newpost, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής – η οποία ήταν μυστική-ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, πάντως,  τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης αντέδρασαν αρνητικά και μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητικός και τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πολιτικοί άνδρες (Σαμαράς -Βενιζέλος). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ 

«Επειδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. 

Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ωστόσο, και παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newpost, ο πρόεδρος του Κινήματος ουδέποτε κατά την συνάντηση εξέφρασε την αντίρρησή του στην απόφαση του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ, ενώ επιστρέφοντας στo κόμμα του και έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του την Δευτέρα τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά.
 
TAGS