Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
 
Διαστάσεις σοβαρότατης πολιτικής κρίσης παίρνει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να κλείσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ΕΡΤ με το πολιτικό σκηνικό στη χώρα να είναι πιο ρευστό από ποτέ. 
 
Οι αντιδράσεις από τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης είναι σφοδρές με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ να προχωρούν σε τρεις χωριστές νομοθετικές πρωτοβουλίες για ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα συζητηθούν καθώς για αυτό αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων που συνήθως συγκαλείται κάθε Πέμπτη. 
 
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω ενώ θέτουν θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καλώντας ουσιαστικά τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
 
Από την άλλη πλευρά οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους στην απογευματινή συνάντηση που θα έχουν στις 6 στη Βουλή αν και σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιπποκράτους επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης. 
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ χαρακτήρισε την κοινή νομοθετική πρωτοβουλία πράξη τολμηρή υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης ακυβερνησίας του τόπου, ενώ εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς Σαμαρά, με τους οποίους ουσιαστικά καταργεί τον τρικομματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. 
 
Οι όποιες εξελίξεις πάντως θα καθοριστούν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες - που δεν επιβεβαιώνει ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου- μπορεί να γίνει αύριο. 
 
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου πάντως αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος αυτή η νέα κόντρα να φτάσει στα άκρα και η ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.