Με μια μετριοπαθή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως ναι μεν το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα. 

«Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλλά από την άλλη μεριά, οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναγνωρίζουν το ρόλο της ΕΡΤ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την επιτακτική ανάγκη για να λυθεί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης που δεν μπορεί απλά να μεταφέρεται στη στη δημόσια τηλεόραση.

«Άρα λοιπόν εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία», κατέληξε.

TAGS