Καστανίδης: Εποπτικός και παρεμβατικός ο ρόλος του οικονομικού εισαγγελέα


«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναδιατύπωσε πλήρως τις διατάξεις αυτές και τις έχει, ήδη, στο χέρια του ο Υπουργός των Οικονομικών», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, σχετικά με τις ρυθμίσεις για αυστηροποίηση των ποινών για τη φοροδιαφυγή.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο Χ. Καστανίδης περιέγραψε το ρόλου του οικονομικού εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας θα έχει εποπτικά αλλά και παρεμβατικά καθήκοντα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι  «οι αρμοδιότητες θα είναι ο συντονισμός όλων. Απλώς, η διάταξη την οποία έχουμε επεξεργαστεί, είναι κάπως - ας πούμε - διαφορετική από την αρχική διάταξη, την οποία έχει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών. Ναι, βεβαίως θα υπάρχει οικονομικός εισαγγελέας».

Ο κ. Καστανίδης προσέθεσε ότι ο οικονομικός εισαγγελέας «θα είναι εισαγγελέας Εφετών ή αντιεισαγγελέας Εφετών, θα επικουρείται από εισαγγελείς Πρωτοδικών, θα έχει ειδικό γραφείο από εμπειρογνώμονες - οι οποίοι θα βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης - που θα τον στηρίζουν και θα έχει την εποπτεία όλου αυτού του συστήματος ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Σε ό, τι αφορά το αυτόφωρο για τα φορολογικά αδικήματα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το διαμορφώσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σεβασμός των θεμελίων και των δογμάτων της ελληνικής ποινικής επιστήμης. Και έγινε καλά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο