«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναδιατύπωσε πλήρως τις διατάξεις αυτές και τις έχει, ήδη, στο χέρια του ο Υπουργός των Οικονομικών», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, σχετικά με τις ρυθμίσεις για αυστηροποίηση των ποινών για τη φοροδιαφυγή.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο Χ. Καστανίδης περιέγραψε το ρόλου του οικονομικού εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας θα έχει εποπτικά αλλά και παρεμβατικά καθήκοντα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι  «οι αρμοδιότητες θα είναι ο συντονισμός όλων. Απλώς, η διάταξη την οποία έχουμε επεξεργαστεί, είναι κάπως - ας πούμε - διαφορετική από την αρχική διάταξη, την οποία έχει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών. Ναι, βεβαίως θα υπάρχει οικονομικός εισαγγελέας».

Ο κ. Καστανίδης προσέθεσε ότι ο οικονομικός εισαγγελέας «θα είναι εισαγγελέας Εφετών ή αντιεισαγγελέας Εφετών, θα επικουρείται από εισαγγελείς Πρωτοδικών, θα έχει ειδικό γραφείο από εμπειρογνώμονες - οι οποίοι θα βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης - που θα τον στηρίζουν και θα έχει την εποπτεία όλου αυτού του συστήματος ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Σε ό, τι αφορά το αυτόφωρο για τα φορολογικά αδικήματα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το διαμορφώσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σεβασμός των θεμελίων και των δογμάτων της ελληνικής ποινικής επιστήμης. Και έγινε καλά».