current views are: 1

12 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση13:29

Κεδίκογλου: Η ΕΡΤ έπρεπε να μπει στο συνεργείο και να κατέβει το μοτέρ

 
Τους ξένους δημοσιογράφους κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα δημόσια τηλεόραση. 

Δημοσίευση 13:29’
αρθρο-newpost

 
Τους ξένους δημοσιογράφους κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα δημόσια τηλεόραση. 

Τους ξένους δημοσιογράφους κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα δημόσια τηλεόραση. 
 
Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «​δεν κλείνει η ΕΡΤ. Κλείνει ένα στραβό κατασκεύασμα, το οποίο δυστυχώς ήταν εκ θεμελίων στραβά δομημένο, με στρεβλώσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε την ΕΡΤ με ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται γενικό ρεκτιφιέ και είπε πως « δεν μπορείς να το κάνεις με το αυτοκίνητο εν κινήσει. Πρέπει να το πας στο συνεργείο να κατεβάσεις το μοτέρ, να το φτιάξεις σωστά και να το ξαναβάλεις στο δρόμο». 
 
Όπως είπε προς τους ξένους δημοσιογράφους στη νέα ΕΡΤ δεν θα μπορεί να παρέμβει κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση ενώ πρόσθεσε πως θα εκλείψουν τα νσηρά φαινόμενα του παρελθόντος.
 
«Και για να προλάβω ερώτησή σας. Μα, δεν μπορούσατε όλα αυτά ένα χρόνο τώρα να τα κάνετε; ​Σας πληροφορώ ότι προσπάθησα. Αν θυμάστε έφτασα στο σημείο να καταγγείλω μέσω συνεντεύξεών μου το γεγονός ότι δεν συνεδρίαζε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για να αποπέμψει υπαλλήλους με βαρύτατες κατηγορίες, βαρύτατα αδικήματα. Μιλάμε για εκβιασμούς, μιλάμε για αποσπάσεις χρηματικών ποσών με υπόσχεση τον διορισμό στην ΕΡΤ. Μιλάμε για τέτοια πράγματα και όμως παρέμεναν επί χρόνια την ΕΡΤ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ως προς το στόχο συμφωνούν όλοι,  ότι δηλαδή πρέπει να γίνει ριζική αναδιάρθρωση, ότι πρέπει να γίνει εξυγίανση της ΕΡΤ.

​«Διαφωνούμε ως προς τον τρόπο. Πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει εν λειτουργία. Και σας ρωτώ, εάν ανακοινώναμε σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ με δραστικές περικοπές, με εξορθολογισμό του προσωπικού, η ΕΡΤ θα ήταν και πάλι κλειστή λόγω των απεργιών», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Κεδίκογλου κατέληξε διαβεβαιώνοντας πως η ΕΡΤ θα ξανανοίξει άμεσα, καθώς όπως είπε, ήδη κατατέθηκε στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου, με στόχο να δημιουργηθεί ένας σωστός, σύγχρονος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


σχετικα αρθρα