Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερικές έριδες και δημόσιες διαμαρτυρίες την Τετάρτη, μετά την απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο υποβαθμίστηκε στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, διαταράσσουν το θετικό κλίμα απέναντι στη χώρα, που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διακηρύξει το τέλος του "Grexit" και την έλευση του "Grecovery". 

Σχετικά με την ΕΡΤ το δημοσίευμα επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πιο άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση από την υποβάθμιση του ΧΑ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, παρόλο που οι περισσότεροι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση για το κρατικό κανάλι, η ξαφνική αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης. 

Την ίδια ώρα, η απόφαση για την ΕΡΤ προκάλεσε ρωγμές στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν ανοιχτά με την ΝΔ και να δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν στο σχέδιο.