Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ώστε να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος με το Πολιτικό Συμβούλιο.

Κατά την εισαγωγή της παρέμβασής του αναγνώρισε ότι από εχθές έχει προκύψει σκηνικό πολιτικής και θεσμικής κρίσης. 

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «κάνουν λάθος, γιατί υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ» τόνισε και αναρωτήθηκε αν πιστεύουν κάποιοι αφελώς και ανιστόρητα ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές. 

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλα δεν τις φοβάται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης. Αλλά δε φοβάται και έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες».  

Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αλλά «η δημοκρατία, το θέμα είναι το Κοινοβούλιο, το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, το Σύνταγμα» και σημείωσε ότι «κάνουν λάθος εάν νομίζουν κάποιοι ότι ήρθε η ώρα «να παίξουμε ένα παιχνίδι δύναμης, ένα μπρα ντε φέρ στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Για τη συνάντηση με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συντονίζουν τις ενέργειές τους, διότι το ΠΑΣΟΚ θέλει το μεγαλύτερο εύρος συνεργασιών. 

Επίσης, σημείωσε ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ είναι το «ομόλογο» του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ. 

Είπε ακόμα ότι συμβουλεύτηκε όσους στο παρελθον χειρίστηκαν τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ. Δηλαδή, τους Ηλία Μόσιαλο, Παντελή Καψή και Νίκο Αλεβιζάτο.

Θύμισε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές την άνοιξη του 2012, επειδή η ΝΔ πίστευε εσφαλμένα ότι μέσω των εκλογών θα αποκτήσει αυτοδυναμία. 

Όπως σημείωσε, το κόστος που κατέβαλλε η χώρα λόγω των πρόωρων εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου είναι μεγάλο, τόσο οικονομικά όσο και για την αξιοπιστία και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

TAGS