Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το θέμα της ΕΡΤ.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του του ΠΑΣΟΚ όπου το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, με βουλευτές του κόμματος να καλούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην κάνει πίσω, τη στιγμή που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαχώρησε τη στάση του.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, δεν τις φοβάται κιόλας, ενώ είπε ότι η συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη γίνεται ώστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να συντονίσουν όσο καλύτερα γίνεται τις ενέργειές τους. «Το ΠΑΣΟΚ θέλει το μεγαλύτερο εύρος συνεργασιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη μη κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, είναι το ομόλογο του νομοσχεδίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που είναι κατά το Σύνταγμα υποχρεωμένη να φέρει η κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση» είπε ο κ. Βενιζέλος

«Κάθε πράξη νομοθετικού περιεχομένου προϋποθέτει ότι θα έρθει ένα νομοσχέδιο για την κύρωση» συνέχισε και προσέθεσε: «Κι εμείς καταθέτουμε μια πρόταση νόμου για τη μη κύρωση. Θα μπορούσαμε να μην ψηφίσουμε τον κυρωτικό νόμο, κάτι το οποίο το είπαμε».