Αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια άφησε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Σήμερα διαπίστωσα στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόσοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ασχολήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει χωρίς τελειωμό. Έπρεπε να φτάσουμε στο θέμα της ΕΡΤ για να αναλογιστούν όλοι τους ότι με την ευθύνη του κ. Παπούλια καταργείται το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ρόλος των βουλευτών;» ανέφερε.

«Για το ρόλο του κ,Παπούλια στις νομοθετικές διαδικασίες της χώρας, διαμαρτύρομαι έντονα εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες, με αλλεπάλληλες δηλώσεις μου, συνεντεύξεις μου και τοποθετήσεις μου από το βήμα της Βουλής. Έχω μιλήσει για βουλευτές που οι αντισυνταγματικές διαδικασίες τους θέλουν γλάστρες ή μαριονέτες. Δεν με ενδιαφέρει πόσοι έδωσαν ή δεν έδωσαν σημασία. Οι περισσότεροι δεν έδωσαν. Τώρα, όμως, που οι περισσότεροι ξύπνησαν, όπως αυτό το 24ωρο οι δύο αρχηγοί Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και  Κουτσούμπας του ΚΚΕ, μήπως πρέπει πλέον να αναλογιστούμε αν τίθεται ή όχι επί της ουσίας ζήτημα για τον ίδιο τον κ. Κάρολο Παπούλια και τον τρόπο που ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα;» αναρωτήθηκε.

«Τρανταχτό παράδειγμα: Με τις αθρόες υπογραφές που βάζει για Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καταργεί ναι ή όχι θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, που αφορούν τί είναι και τί δεν είναι έκτακτη περίπτωση; Ασκεί ναι ή οχι μονόπλευρα τα καθήκοντά του;» κατέληξε.