Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ. Η Ιπποκράτους εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές κι επιπροσθέτως ότι θα επιχειρήσει να χρεώσει την διενέργειά τους στο ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά. 

Το μήνυμα που στέλνει πλέον η ηγεσία του κόμματος στον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών εταίρων με την ΕΡΤ ανοιχτή, ειδάλλως ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τοίχο στους σχεδιασμούς του.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος που χθες είπε στην μεικτή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής ομάδας ότι "θα είναι η δεύτερη φορά που ο Σαμαράς ρίχνει κυβέρνηση" γνωρίζει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια στις επιλογές του.

Τα στελέχη του εμφανίζονται οργισμένα και αξιώνουν από τον κ. Βενιζέλο να παραμείνει αμετακίνητος στο θέμα της ΕΡΤ το οποίο απλώς αποτελεί τον καταλύτη για μία ενδοκυβερνητική ρήξη που κυοφορείται εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάλιστα ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος να συμβάλει ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στην χώρα, στην ουσία δηλαδή παροτρύνουν τον κ. Βενιζέλο να μην διστάσει να ρίξει τον κ. Σαμαρά. Τα δε παπανδρεϊκά στελέχη που δεν ξεχνούν την στάση των σαμαρικών στα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2011 ζητούν να τεθεί θέμα απομάκρυνσης του κ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος, χωρίς να γίνουν εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να μην έχει άλλες επιλογές από το να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα γνωρίζοντας ότι αυτή η τακτική έχει τα ρίσκα της. «Η θα κάνουμε νέα συμφωνία ή κυβέρνηση δεν θα υπάρχει» λένε οι πιο τολμηροί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε χθες να στείλει το προσωπικό του μήνυμα. «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές απλώς δεν θέλουμε να πάει η χώρα σε κάλπες. Ανάμεσα στα δύο υπάρχει τεράστια διαφορά».

TAGS