Την επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή.

Οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της πρότασης νόμου που έχει κατατεθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.

Στο κλίμα αυτό η Βουλή τελεί εν αναμονή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προβλέπει τη δημιουργία νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα φέρει την ονομασία ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση).

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προτάσεων νόμου των κομμάτων, απάντησε πως «θα γίνει ότι ορίζει ο Κανονισμός».