Για πολιτικό θάρρος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο δημοσιογράφου ειδικού σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης Hans-Peter Siebenhaar. 
 
Το άρθρο με τίτλο « Όλα από την αρχή. Ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος» αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός, επέδειξε πολιτικό θάρρος με την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ
 
«Η ενέργεια του Πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την ‘κάθαρση’ και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό.»
 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο ίδρυμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών».
 
Τονίζει δε πως για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. 
 
«Επίσης είναι ξεκάθαρο», τονίζει ο δημοσιογράφος, «ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο Μέσων Ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού».
TAGS