Το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δίνει και σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία, παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και χαρακτήρισε πρωτοφανή την ενέργεια της κυβέρνησης να διακόψει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης», τόνισε και η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, «διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».

«Πυροτέχνημα εκτροπής από τον κ. Σαμαρά»

Εξαπολύοντας νέα προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μετά το «φιάσκο του success story» και τα «απανωτά χαστούκια στην οικονομία» έριξε ένα «πυροτέχνημα εκτροπής» για να αποπροσανατολίσει.

«Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι «σ΄ αυτόν τον τόπο η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε».

«Στημένο παιχνίδι των εταίρων»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε επίσης «τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι» των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. «Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης», υποστήριξε. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία», επεσήμανε και αυτή η «πράξη φίμωσης» της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι «η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά «στους δρόμους μέσα από τους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής».

«Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή», κατέληξε στις δηλώσεις του από το Ραδιομέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας.

 

TAGS