Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων με επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για να σας εκφράσω την απογοήτευση και την κατάπληξη από την απόφαση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει έκτακτες εξουσίες στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να σταματήσουν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ από χθες τα μεσάνυχτα.

Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα αυτή την εξέλιξη, η πρώτη στην ιστορία της ευρωπαϊκής ραδιοτηλεόρασης, και καλούμε την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση ( EBU ), να σας υπενθυμίσει τη δέσμευση την οποία έχετε, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη που υπογράψατε πριν πέντε χρόνια, με την οποία αναγνωρίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ραδιοτηλεόρασης, της οποίας η ύπαρξη και η ανεξαρτησία βρίσκεται στην καρδία των δημοκρατικών χωρών μας, καθώς αποτελεί πυλώνα του κοινοτικού κεκτημένου και της πολυφωνίας των ΜΜΕ, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα κινητοποιήσουμε τις 180 Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων και να συνδράμουν τον αγώνα τους, για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Η ΔΟΔ έχει τη διάθεση, μαζί με τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, να αναζητήσει λύσεις, όμως προς το παρόν σας παροτρύνουμε να παρέμβετε για να αποκατασταθεί αμέσως η λειτουργία της ΕΡΤ.

Περιμένω την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το κατεπείγον ζήτημα».

TAGS