«Είναι αίτημα να έχουμε μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και απογαλακτισμένη από την πολιτική εξουσία. Είμαστε συνεπώς υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα του ελληνικού λαού, με το φρόνημα του ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία. 

Μπορούμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας εθνικής ανάγκης αλλά αυτή δεν αντιμετωπίζεται με συγκαλύψεις, με μονομερείς ενέργειες, με τετελεσμένα», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έκανε τη «μεγάλη τιμή» στον κ. Σαμαρά να αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός. 

Να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση η οποία ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους, αλλά μια κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη θεσμική ισοτιμία ανεξαρτήτως του συσχετισμού δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα ούτε υπευθυνότητας ούτε αποφασιστικότητας και αν κάποιοι νομίζουν ότι φοβάται το ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπικούς δήθεν λόγους έχουν τραγικό λάθος.

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί, basta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο λαός θέλει διαφάνεια», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος αλλά χαρακτήρισε «αστεία» την προσπάθεια της κυβέρνησης για παρέμβαση στην ΕΡΤ την ώρα που υπάρχει το διαδίκτυο.

«Πρέπει να υπάρχει θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ», τόνισε ο ίδιος και επανελάβε: «Θέλουμε αναδιάρθρωση αλλά με ανοικτή ΕΡΤ».

«Είναι ζωτική ανάγκη για την παραγωγικότητα της χώρας να προχωρήσουμε σε βαθιές, ουσιαστικές και καλά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις παντού», τόνισε και πρόσθεσε πως «αυτό πρέπει να γίνει με διάλογο και αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για παρακάμψεις και καταστρατηγήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν με τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης και έκανε λόγο για «ανάγκη να υπάρξει εθνική συννενόηση».

Αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ο κ. Σαμαράς έχει τον πρωταρχικό ρόλο στο να υπάρχει σταθερότητα στην κυβέρνηση.

«Έχουμε μια κανονική κυβέρνηση που βασίζεται στη θεσμική ισότητα των κομμάτων που την απαρτίζουν», είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της πραγματικής σταθερότητας, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ επιδίωξε τη σταθερότητα έχει που πραγματικά χρειάστηκε».

TAGS